Qədim Çin meyvəsi liçi Çin, Tayvan və Cənub-Şərqi Asiyaya məxsus tropik və subtropik ağacın meyvəsidir. Qalın, kobud çəhrayımtıl-qırmızı qabığı soyulur və teksturası üzümü xatırladan kreməbənzər ağ lət görünür. Bu meyvə çiçək ətirli olub şirin dada malikdir. Çində liçi istehlakına dair qeydlər e.ə. 2000-ci ilə aiddir. Şübhəsiz ki, bu meyvə Çin imperatoru sarayında delikates sayılırdı. Buna görə də təzə liçilər sürətli atlarla İmperator sarayına çatdırılırdı. İndi isə bu meyvələr təzə və konservləşdirilmiş şəkildə satılır və dünyanın bir çox tropik ölkələrində yetişdirilir. Noyabrdan yanvar ayına qədər təzə liçi dövrüdür və bu meyvə balıq yeməklərinə Asiya koloriti və liçili kokos-düyü pudinqi kimi desertlərə şərq toxunuşu əlavə edir. Monin liçi püresi ilə kokteyllərinizə, limonadlarınıza, çaylarınıza və smuzilərinizə şərqin zərif, ətirli dadını əlavə edin. Rəng: parlaq açıq qızılı Dequstasiya qeydləri: Ətri: çiçəkli-meyvəli qoxu Dadı: bir qədər turş əsl liçi dadı Ağızda qalan dad: zərif sitrus notu İçki İnnovasiyası müdirindən məsləhətlər: Bu heyrətamiz meyvəli siropun dadı çox şirin olub qızılgül və muskat üzümü xatırladır. Asiya tendensiyaları kokteyllər aləminə tam sürətlə inteqrasiya etməyə davam edir. Bu səbəbdən də mənim təkliflərimdən biri liçini qızılgüllə qarışdırmaqdır. Beləcə siz Uzaq Şərq mədəniyyətləri gecəsinin dadını əldə edəcəksiniz. Saxlama şəraiti: açılmamış halda 18-36 ay, açıldıqdan sonra 3 ay təmiz, quru və sərin yerdə saxlamaq.