Sarı banan - ən çox istehlak edilən şirin, yumşaq meyvədir. Tərkibində şəkərin miqdarı yetişməmiş yaşıl banandan çox olduğu üçün nişastası azdır. Ən böyük çoxillik çiçəkləyən ot bitkisi meyvəsidir.
Enerji mənbəyi sayılan banan qəlyanaltı üçün çiy yeyilir. Həmçinin banan yarpaqlarında buxarda bişirilə, qovurula və fritürdə qızardılaraq yeyilə bilər. Banan split, banoffi piroqu, bananlı pankeyk və banan çörəyi də daxil olmaqla bir çox məşhur desertlərdə aromatizator kimi geniş istifadə olunur.
Monin sarı banan siropundan istifadə edərək onun güclü yetişmiş banan ətri və məxməri-şirin banan dadı ilə limitsiz sayda kokteyllər, desert içkilər, smuzilər, kofelər, isti şokoladlar, südlü kokteyllər və meyvə punşları hazırlaya bilərsiniz.
Rəng: şəffaf açıq qızılı Dequstasiya qeydləri: Ətri: yetişmiş bananın güclü qoxusu Dadı: banan flambesinin məxməri dadı. Saxlama şəraiti: açılmamış halda 18-36 ay, açıldıqdan sonra 3 ay təmiz, quru və sərin yerdə saxlamaq.